4 sfaturi esențiale pentru stabilirea prețului de vânzare al unei proprietăți

Pentru a-ți vinde proprietatea rapid și eficient, este mai bine să ai o idee despre valoarea acesteia. În acest sens, este important să cunoști punctele tari și punctele slabe ale casei sau apartamentului tău în funcție de orașul în care locuiești, fie că e vorba despre Oradea sau alt oraș. Iată cum să determini prețul de vânzare folosind patru sfaturi esențiale.

  1. Informează-te în legătură cu piața imobiliară.
    - Pentru a-ți face o idee despre prețurile cerute, fă un studiu comparativ cu proprietăți similare. Prioritizează elementele care influențează cel mai mult prețul de vânzare: locația, zona de locuit, numărul de camere, starea etc.
    - Compară-ți casa sau apartamentul cu alte proprietăți aflate la vânzare. Uită-te la proprietăți care au dotări și specificații similare cu proprietatea pe care îți dorești să o vinzi.
    - Solicită o evaluare online a casei sau apartamentului pe baza datelor proprietății tale, a județului, a prețurilor percepute în orașul tău, facilitățile din împrejurimi și multe alte date publice. Obține o estimare imediată.
    - Nu ezita să vizitezi proprietăți comparabile cu cea pe care își dorești să o vinzi, punându-te în pielea unui cumpărător. Acest pas este ideal pentru determinarea valorii adăugate a propriei case!
  2. Efectuează o analiză a proprietății tale.
    Pe lângă piața imobiliară, cunoașterea valorii și caracteristicilor casei sau apartamentului tău este, de asemenea, importantă. Pune-ți câteva întrebări pentru a afla cum ar putea interesa proprietatea ta un potențial cumpărător și care sunt atuurile acesteia.
    · Pentru cine este proprietatea ta?
    Un studio în centrul orașului, un penthouse cu terasă, o vilă cu grădină la periferia orașului. Evaluează publicul corespunzător casei tale. Cuplurile tinere, investitorii sau familiile numeroase au nevoi și bugete diferite.
    · Care sunt facilitățile din apropiere?
    Transport în comun, școli, magazine, locuri de parcare, spații verzi, facilități sportive și de agrement, spital. etc. Chiar dacă aceste elemente pot părea lipsite de importanță, ele pot constitui un avantaj considerabil în ochii viitorului proprietar.
    · Care este prețul mediu de vânzare în orașul tău?
    Cum se schimbă prețurile proprietăților similare? Care sunt previziunile? O creștere constantă a prețurilor de vânzare poate încuraja cumpărătorii să nu piardă timpul.
  3. Ia în considerare costurile de vânzare
    La stabilirea prețului de vânzare, trebuie luate în considerare anumite obligații legale. Gândește-te la certificatul energetic, la impozitul pe vânzare, la comisioanele asociate plății anticipate a unui credit ipotecar și ridicării ipotecii și de asemenea ia în considerare și colaborarea cu o agenție imobiliară care te poate ajuta foarte mult în procesul de vânzare.
  4. Acordă-ți libertate de deplasare
    Dacă vinzi proprietatea, asigură-te că îți permiți libertatea de a umbla. O supraestimare de 10% este obișnuită. Totul depinde de timpul pe care îl dorești sau îl poți dedica vânzării: cu cât prețul este mai „corect”, cu atât proprietatea va găsi mai repede un cumpărător. În schimb, o proprietate scoasă la vânzare la un preț „exagerat” ar putea rămâne nevândută pentru mai mult timp și ar putea da impresia potențialilor cumpărători că ceva nu este în regulă.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care au o proprietate de vânzare și își doresc consultanță imobiliară în acest sens, brokerii Puzzle Imobiliare sunt pregătiți să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie. Pentru a intra în legătură cu unul dintre colegii noștri ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail:

Telefon: 0773 936727
Email: puzzleimobiliare@gmail.com

Gaseste proprietatea perfecta pentru tine.